Kontaktsökande eller oanträffbar

I dagens samhälle är det lättare än någonsin att kommunicera med nära och kära var än i världen man vistas. Det finns dock baksidor. I dag hade jag gått lite vilse och ville fråga efter vägen till ett ställe. Jag provade att fråga två personer jag mötte men tyvärr så hörde de inte mitt: – Ursäkta, kan jag fråga en sak? Med hörlurar i öronen hörde de mig förstås inte. Det är så svårt att börja prata med okända för alla är djupt inne i det de lyssnar på i sina hörlurar. Jag själv lyssnar ofta på ljudböcker och det är så skönt att koppla av efter en stressig dag och då spelar det ingen roll var jag är. Jag är ändå helt inne i min bok och liksom oanträffbar för omgivningen. Vissa dagar tittar jag mig dock omkring efter personer som ser ut att vilja kommunicera och då hugger jag chansen för ibland kan det vara riktigt givande att lära känna nya människor.

Men med telefon och hörlurar

(Visited 1 times, 1 visits today)