Kroppsdelar framställs med hjälp av 3D-print

De senaste halvåret har jag fått ont i händerna när jag har tränat boxning. Bokade läkartid för undersökning och fick veta att jag har början till artros. Nej, det är inte bara gamla som drabbas av artros, det kan personer i alla åldrar göra. Däremot visste jag inte så mycket om den här ledsjukdomen så jag var tvungen att googla lite. När jag gjorde det hittade jag superhäftig artikel om hur forskare håller på att utveckla tekniker för att skriva ut kroppsdelar, i det här fallet en käkled, med hjälp av 3D-skrivare. Företag som Söderberg och Partners måste gilla sådan här forskning med tanke på att folk blir allt äldre. Hur som helst, den här forskningen och teknikutvecklingen är ju helt fantastisk för alla som på olika sätt har drabbats. Det är nämligen inte bara leder man har lyckats skapa utan även öron. En grundform skrivs ut med 3D-skrivare och sedan häller man bindväv med celler på formen och ett nytt öra bildas.

Handprotes utskriven på en 3D-skrivare

(Visited 1 times, 1 visits today)